A klíma karbantartást szeretik az emberek elhanyagolni, hisz “felesleges pénzkidobásnak” tartják.

A készüléket szakemberrel kitisztíttatni minimum évente egyszer érdemes, illetve bizonyos esetekben akár kétszer is szükséges lehet. Amennyiben a klímaberendezést hűtésre és fűtésre is használjuk, ősszel és tavasszal feltétlen szükséges a tisztítást elvégeztetni.

A rendszeres tisztításnak köszönhetően nem csak egészségesebb lesz a berendezés által kibocsátott levegő, hanem maga a készülék is hatékonyabban tud működni.

Az egységek hőcserélőinek a lamellái közt a levegő szabadabban mozog, ennek köszönhetően az élettartam is meghosszabbodik, hiszen hosszú távon megfelelő levegőcsere elérésével azonos teljesítmény fenntartásához kevesebb üzemidőt kell a klímát üzemeltetni így áramot is spórol.

A klímaberendezés karbantartásának hiánya helytelen működéshez és a készülék meghibásodásához is vezethet. A rendszeres karbantartással tehát a klíma hosszú élettartamát is biztosítjuk.

Élettanilag a legfontosabb része a klíma karbantartásnak a gombamentesítés. A készülék cseppvíz tárolójában a gombák és baktériumok elszaporodnak és a kora nyári első bekapcsoláskor a klíma berendezés megforgatja a spórákat tartalmazó levegőt a lakásban. Enyhe esetben rövid távon köhögés, hosszabb távon pedig asztma vagy légionella betegség is kialakulhat.

Mi ipari ózonnal tisztítjuk klímáját, ami elpusztítja a gomba spórákat, vírusokat, baktériumokat.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük